Lifechanging prayer

Lifechanging prayer

Als kindercoach werk je vooral met het hoofd in het hier en nu. Afgewisseld met werkvormen of creatieve verwerkingen. Hierin weet het kind vaak wel wat het gewenste gedrag is en dat je ouders van je houden, maar zo voelt het soms diep van binnen niet. In je hart kunnen er blokkades of emotionele pijn opgeslagen zitten, vaak onbewust, als gevolg van een nare gebeurtenis uit het verleden. Als die gebeurtenis zich vaker heeft voorgedaan of erg traumatisch was verbinden zich daar leugens aan. De leugens blijven. Vaak weten we de wortels van die leugens niet meer te traceren. De leugens zorgen ervoor dat we ons gedragen naar de waarheid van die leugens in soortgelijke situaties.

Wist je dat het geheugen in je hart zit opgeslagen?

Er zitten 40.000 geheugencellen in je hart. Leuke en nare herinneringen. Zo is het al eens voorgekomen dat een vegetariër na een harttransplantatie veel vlees is gaan eten. De persoon van het hart hield veel van vlees.

God spreekt tot je hart waardoor er echte herstel kan plaatsvinden en je tot de kern van het probleem kan komen. Jezus zei: ‘en u zult de waarheid KENNEN, en de WAARHEID zal u vrijmaken.’ Johannes 8:32.

Ik ben al jaren op deze manier aan het bidden met kinderen en ik heb gemerkt dat kinderen zo open staan en verwachtingsvol zijn voor het werk van de Heilige Geest dat er bijzondere ontmoetingen met Jezus zijn. Daarom ben ik de lifechanging prayers steeds meer in mijn praktijk gaan toepassen omdat dit zo krachtig werkt. Hier kan geen coach of therapeut tegenop.

Wat is een lifechanging prayer?

Het is bidden voor innerlijke genezing onder de leiding van de Heilige Geest.

Hoe ziet het er in de praktijk uit?

Ik leg eerst aan het kind uit hoe zo’n gebed kan gaan en of de ouders en het kind hiervoor open staan. Ik kan uit ervaring spreken dat dit gebed bij iedereen kan. Ook met kinderen die niet christelijk zijn. Daarna bid ik een kort gebed uit en geven we de controle over aan de Heilige Geest. We wachten vervolgens totdat het kind woorden, beelden of kleuren in gedachten krijgt of ziet. Meestal ziet een kind een plaatje of een soort filmpje met de ogen dicht. Niet met je natuurlijke ogen, maar met de geestelijke ogen. De Heilige Geest werkt liefdevol en laat hetgeen zien waar het kind op dat moment aan toe is.

Het kind is tijdens het gebed de verslaggever en omschrijft wat het ziet, denkt, voelt en soms proeft of ruikt. De ouder schrijft alles op en ik stel de vragen en luister vooral veel. Vaak is het zo bijzonder dat het kind later kan twijfelen, omdat het een hemelse ervaring kan zijn. Als ze het teruglezen kunnen ze het beter begrijpen. Een vernieuwing van denken duurt langer, ongeveer 30 dagen. Meestal beleven ze geweldige avonturen (met Jezus) en soms wordt een herinnering van vroeger zichtbaar waar de kern van het probleem zichtbaar wordt. De Heilige Geest wil in de plaats van die leugen iets nieuws plaatsen, de waarheid, waardoor er innerlijke genezing in het hart plaats kan vinden. De leugen wordt weggehaald en hierdoor is er weer ruimte voor de waarheid en kan het kind verder in het proces van vernieuwing van denken.

Na het gebed bespreken we het samen en vraag ik wat het kind ervan vond en wat hij of zij denkt wat het voor hem betekent. Ik geef zelf geen invullingen. Wat de kinderen dan zeggen is zo mooi en de waarheid.

De waarheid zet het kind vrij en nu is er ruimte om tot bloei te komen zoals God hem/haar bedoeld heeft.

Wat is lifechanging prayer NIET?

 • geleide verbeelding of visualisatie.
 • het ‘leiden’ (of beïnvloeden) van het kind met de hulpvraag.
 • onderwijzen/pastoraat
 • hypnose
 • new age
 • psychotherapie, gedragstherapie, rescripting

Enkele voorbeelden vanuit de praktijk met kinderen:

 • Er was een jongen die door dit gebed een wonder had ontvangen waardoor hij later zindelijk werd. Hij zag Jezus bij de rode zee op badslippers, wat best grappig was volgens de jongen.
 • Een andere jongen beleefde geweldige avonturen met zijn vrienden en Jezus. Na dit gebed wist hij diep van binnen dat Jezus altijd bij hem is, bij leuke en verdrietige gebeurtenissen.
 • Een meisje zag haar zussen bij haar thuis, die nu ver weg wonen. En tijdens het gebed had ze een mooi gesprek met haar moeder, ze kon alles over school vertellen (haar moeder had op dat moment veel zorg nodig, ook van dit meisje, en was niet aanspreekbaar) De week erna zag ik het meisje weer en het ging erg goed met haar moeder, ze kon weer met haar praten en had al veel minder zorg nodig.
 • Een jongen kreeg te zien dat de games die hij speelt niet goed voor hem zijn. En wat voor werk hij later mag gaan doen.
 • Een meisje zag mooie bloemen. Later zag ze Jezus en kreeg ze witte kleren, ze gingen vliegen en ze beleefde mooie avonturen ook zong ze samen met engelen.
 • Soms ziet een kind niks maar lijkt er op hartsniveau wel veel te gebeuren, door een bijzonder fijn gevoel. Of geeft het kind het ‘niks’ wat het ziet aan Jezus en dan begint het dingen te zien.

Ik kan goed begrijpen dat het wat vreemd kan klinken en misschien wat spannend kan lijken, maar God is een God van relatie. Hij wil zo graag dat wij allemaal in onze bestemming komen, zonder dat emotionele pijn met leugens ons ervan weerhoudt. Ik ben elke keer weer verbaasd en vreugdevol als ik getuige ben van zulke hemelse ontmoetingen. Hij is altijd vriendelijk, Hij is humoristisch, Hij is goed, Hij is trouw en Hij is zo gek met ons.

Ik heb zelf een aantal lifechainging prayers mogen ontvangen met de opleiding. Elke keer was het weer anders waarin de waarheid in mijn hart kon landen. Wat zorgde voor innerlijke genezing. Dit gebed kan je zo vaak toepassen als je maar wil om steeds meer in je bestemming te kunnen wandelen zoals God je bedoeld heeft.

Ik heb een hoopvolle toekomst voor jullie! Jeremia 29:11