IMG_8949

Over mij

Ik ben Lotte Bloem-Horst en ben 34 jaar oud. Ik ben getrouwd met Manuel en wij zijn gezegend met drie mooie kinderen (11, 9 en 8) ik heb een praktijk als kindercoach in Stadshagen, Zwolle.

Ik ben een bezige bij, sportief, creatief, zorgzaam, kritisch naar mijzelf en een doorzetter. Ik heb veel geduld en ben uit op een veilig pedagogisch klimaat en werk vanuit een christelijke levensovertuiging.

Ik ben leerkracht in het basisonderwijs en heb inmiddels alle groepen lesgegeven. Op dit moment geef ik met veel plezier les aan een NT2 klas (ik leer de Nederlandse taal aan vluchtelingkinderen).

Tijdens mijn werk kwam ik erachter dat ik de kinderen meer wil bieden, dan waar ruimte of tijd voor is, in de klas. Ik zie kinderen vastlopen door leerproblemen, gedragsproblemen, emotionele problemen of problemen thuis. De kinderen kunnen zich hierdoor niet optimaal ontwikkelen omdat het probleem in de weg staat.

De leerstof op school gaat ondertussen gewoon door, ook al nemen ze op dat moment weinig op. Kinderen worden doorverwezen, worden onderzocht maar staan jullie behoeften daarin centraal? Mijn passie bij het onderwijs is: kinderen laten opbloeien en stralen.

Omdat dit niet altijd in de klas lukt, wil ik dit graag in mijn praktijk doen samen met hun ouders.

Mijn visie

Wat komt er tegenwoordig veel op kinderen af. Door het digitale tijdperk zitten ze vaak op de tablet, telefoon en computer. Je kan tegenwoordig ook niet meer zonder. Maar hoe zit het met de korte focus wat de kinderen tegenwoordig hebben. Het is bewezen dat kinderen zich minder lang kunnen concentreren.

En hoe ga je om met echtscheiding, samengestelde gezinnen en de bijbehorende loyaliteitsconflicten? Ik wil mij steeds weer gefocust houden op de nieuwste ontwikkelingen met bijscholing om jullie zo goed mogelijk te helpen. Zodat jullie een hoopvolle toekomst kunnen hebben.

Mijn missie

Ik wil graag kinderen- samen met hun ouders- weer tot bloei laten komen, zodat ze kunnen stralen in hun positieve kracht met hun eigen uiterlijk en karakter.

Opleidingen

  • Pabo HBO 2009
  • Kindercoach en opvoedcoach bij Tea Adema 2016
  • Oplossingsgericht werken 2017
  • Contextueel, Systemisch werken 2017