Christelijke kindercoaching Zwolle

Maatwerk

Ik help kinderen die niet lekker in hun vel zitten op een laagdrempelige manier in het hier en nu. Ik geef geen standaard adviezen, maar ga samen met jullie (kind en ouders) op zoek naar wat jullie nodig hebben bij specifieke problemen of situaties. Ik luister goed naar het kind, vaak weten zij zelf de oplossing, al is dat onbewust.

Als een kind jonger dan 7 jaar oud is, werk ik vooral met de ouders, aangezien het kind nog te jong is om aan een oplossing te werken.

Als je een puber bent werk ik vooral met jou en brengen we samen je ouder(s) op de hoogte.

Het is maatwerk wat we samen het beste kunnen afstemmen. De eerste sessie kunnen jullie kennis maken met mijn manier van coachen. We gaan dan gelijk aan de slag met de hulpvraag. Als jullie er een goed gevoel bij hebben plannen we een vervolg sessie in. Elke sessie duurt een uur.

Online coaching

Het is ook mogelijk om de sessies online te volgen. Het komt soms voor dat mensen graag naar mijn praktijk komen, maar dat het te ver is om te reizen. Dan zijn de online sessies een goed alternatief.

 

Opvoed coaching

Je kan ook alleen als ouder komen voor coaching in de opvoeding. Zodat je meer rust ervaart bij het opvoeden en een betere balans kan vinden tussen werk en ouderschap. En een manier kan vinden wat goed bij jou past waarin je meer kan genieten van je kind(eren).

Werkwijze

Ik gebruik verschillende werkvormen en materialen zoals houten taartpunten ed om de gesprekken simpel en concreet te maken voor de kinderen. Het is bewezen dat zowel ouders als kinderen zich daardoor sneller en makkelijker kunnen inleven en tot een betere oplossing komen. Ook kijk ik naar de talenten van het kind zodat de oefeningen goed aansluiten bij de behoefte van het kind.

Ik ben een christelijke kindercoach. Dat kan je vooral terugzien in mijn voorbereiding. Ik bid zelf voor elke sessie voor jullie kind en om wijsheid en inzichten. Zodat Hij door mij door mij heen gaat werken. Soms past een gebed goed in een sessie. Als ouders hiervoor open staan pas ik dat toe.

Bij al mijn werkvormen en oefeningen heb ik van tevoren uitgezocht of het vanuit de goede bron komt. Van God de vader, zijn zoon Jezus en de Heilige Geest die alleen echte vrijheid kan brengen.

Oplossingsgericht

Kinderen worden zich eerst bewust van het probleem. Ze ontdekken vervolgens dat ze het graag anders willen aanpakken of komen erachter dat ze nieuwe vaardigheden nodig hebben. Daar hebben ze hun ouders bij nodig. Samen kijken we wat het kind te leren heeft. Vervolgens maken we een stappenplan om daar te komen.

Werkmodel

Het probleem (rood stoplicht) wordt omgezet naar een te behalen doel (groen stoplicht). Aangezien we samen de route uitstippelen naar het te behalen doel, zijn alle partijen gemotiveerd om het een succes te maken. Vervolgens oefenen we in de praktijk en daarna thuis of op school verder. Daardoor begeleid ik jullie maar kortdurend. Ik geef jullie als gezin een steuntje in de rug waardoor jullie verder kunnen. Hierdoor wordt de relatie tussen ouder en kind versterkt en komen jullie weer achter de positieve kracht van jullie kind.

Samengevat

  • Oplossingsgericht: Jullie kind leert nieuwe vaardigheden. Met deze nieuwe focus leren ze zelf met het probleem omgaan en zal het steeds minder vaak voorkomen.
  • Ik luister goed naar het kind, vaak weten zij zelf de oplossing, al is dat onbewust.
  • Door te kijken naar hun behoefte, erkenning te geven en hun talenten tot bloei laten komen, ontstaat bewustwording. Dit zorgt voor motivatie om de problemen los te laten en nieuwe vaardigheden te leren.
  • Maatwerk afgestemd op jullie kind maar ook op jullie als ouders. Jullie kind heeft steun van jullie als ouders nodig om het doel met succes te behalen.
  • Ik ben een christelijke kindercoach. Dat kan je vooral terugzien in mijn voorbereiding. En de werkvormen die ik toepas komen vanuit de juiste bron. Soms past een gebed goed in een sessie.
  • Kortdurend, gemiddeld 7 sessies, waarin ouders de coachende taak overnemen. Zodat jullie weer met vertrouwen en plezier kunnen opvoeden.