Workshop NT2 onderwijs

Op steeds meer scholen zitten inmiddels nieuwkomers. Kinderen die Nederlands als tweede taal spreken. Wat is het fijn om hier meer kennis en praktische tools voor te hebben, zodat jij je als leerkracht of onderwijsprofessional minder handelingsverlegen voelt.

Daarom bied ik 5 workshops aan over het NT2 onderwijs. Ik probeer bij elke workshop je praktische tools te geven en mijn ervaringen, met de taalklas en als ambulante begeleider NT2 specialist, te delen naast de nodige theorie.

 

Wat leer je bij de workshops:

  1. Kennis en achtergronden van nieuwkomers over de cultuur, religie en sociaal. Hoe voer je een oudergesprek.
  2. Kennis van de fasen in de tweede taalverwerving. Hier ontdekken jullie waar jouw leerling in de tweede taalverwerving zit, wat je dan kan verwachten en welke verschillen er zijn tussen de moedertaal en het Nederlands.
  3. Hoe geef je extra taalsteun in of buiten de klas? Waar moet je extra op letten bij kleuters, middenbouw en bovenbouw?
  4. Veel praktische werkvormen ervaren zoals taalkring, woordenschat, begrijpend luisteren/lezen, interactief voorlezen, scaffolding die je in of buiten de klas goed kan toepassen.
  5. Kennis over traumasensitief lesgeven. Het gedrag van kinderen die hoog in de stress zitten beter herkennen en begrijpen en beter met het gedrag om kunnen gaan.

 

Ik kom graag bij jullie op locatie. Maar online is deels ook een mogelijkheid. Laat een berichtje achter of neem contact met mij op als jullie meer informatie willen.