Stukje uit de nieuwsbrief van Connect Logopedie; opvoeding & blokkades

In deze nieuwsbrief schrijft Lotte Bloem een stukje over opvoeding en blokkades. Lotte is kindercoach en heeft een praktijk in Zwolle.

Beste ouders, verzorgers en opvoedkundigen,

Wat kan het opvoeden van kinderen mooi zijn! Als alles lekker loopt en het kind zich fijn ontwikkelt. Maar soms ook zo ingewikkeld..

Als ouder zit je soms met je handen in het haar.. Je bent niet de enige en ik kan je helpen!

Ik help jullie graag als het even niet fijn loopt. Je kind zit niet lekker in zijn vel en heeft moeite met het reguleren van zijn emoties op een handige manier. Dat kan thuis of op school zijn. Dit kan zich uitten door overweldigende emoties zoals: angst, boosheid, woedeaanvallen, leerproblemen of sombere kinderen die nergens zin in hebben. Kinderen kunnen vaak nog geen woorden geven aan alle emoties.

Vaak heb je al van alles geprobeerd om je kind op een fijne manier te helpen. Maar de tijd ontbreekt, nieuwe inzichten ontbreken of de situatie is niet voldoende om een doorbraak te krijgen. Aangezien je emotioneel betrokken bent bij je kind is het lastig om de situatie vanaf een afstandje te bekijken. Je kan overal naartoe maar waar krijg je de juiste hulp? Voor taal- en spraakproblemen ga je naar de logopedist, voor problemen met je lichaam naar de fysiotherapeut of met ziekte naar de huisarts.

Waar kan ik terecht?
Maar waar kan je terecht als het kind zijn emoties niet goed kan uitten? Als dit op een manier gaat die voor niemand fijn is en niet helpt? Dan help ik jullie graag als kindercoach.
Soms komt het voor dat alle randvoorwaarden voor logopedie of fysiotherapie goed zijn, maar dat je kind problemen blijft houden met zelfvertrouwen en motivatie.
Dit kan komen door een blokkade met verschillende oorzaken. De klepjes in hun hoofd gaan dicht en ze zijn niet meer ontvankelijk voor nieuwe informatie. Door te kijken naar hun diepste behoefte en daarin erkenning te geven, kan de blokkade weer opgeheven worden. Dan gaan de klepjes weer open en kunnen ze weer leren, verder ontwikkelen en genieten. Je kan het vergelijken met de knikkerbaan, die verstopt zit.

Ik help jullie graag bij mijn praktijk aan huis in Zwolle. Ik coach jullie kind terwijl je als ouder aanwezig bent. Jullie kind heeft steun van jullie als ouders nodig om het doel met succes te behalen. Zo kunnen jullie thuis ook goed oefenen. Vaak zien we na een paar sessies al verbeteringen komen. Dit doe ik door te kijken wat de behoefte is van jullie kind. Bijvoorbeeld: veiligheid, structuur, rechtvaardigheid, gezien of gehoord worden. Daarna kijken we waar het kind goed in is of de uitzonderingen waar het probleem zich niet voor doet. Vervolgens kijken we welke vaardigheden het kind kan leren om op een manier te reageren die helpend is. Bij elk kind is het weer maatwerk, wat het voor mij heel leuk maakt omdat elk kind anders is. Ook al heb je een bepaalde stoornis, of ben je bijvoorbeeld hoog sensitief. Ik kijk naar jullie kind en luister naar jullie als ouder voordat ik de labeltjes zie.

Nieuwsgierig?
Ben je nieuwsgierig geworden of ik jouw kind, of jou als opvoeder verder kan helpen?

Stuur mij dan gelijk een mailtje, appje of kom gewoon vrijblijvend langs voor de eerste gratis sessie, waarin we gelijk aan de slag gaan met de hulpvraag.

Klik op deze link->https://lottebloemkindercoach.nl/contact/

Mijn werkwijze in het kort:

• Oplossingsgericht: jullie kind leert nieuwe vaardigheden. Met deze nieuwe focus leren ze zelf met het probleem omgaan en zal het steeds minder vaak voorkomen.
• Ik luister goed naar het kind, vaak weten zij zelf de oplossing, al is dat onbewust.
• Door te kijken naar hun behoefte, erkenning te geven en hun talenten tot bloei laten komen, ontstaat bewustwording. Dit zorgt voor motivatie om de problemen los te laten en nieuwe vaardigheden te leren.
• Maatwerk afgestemd op het kind maar ook op de ouders. Het kind heeft steun van de ouders nodig om het doel met succes te behalen.
• Ik ben een christelijke kindercoach. Dat kan je vooral terugzien in mijn voorbereiding. En de werkvormen die ik toepas komen vanuit de juiste bron. Soms past een gebed goed in een sessie.
• Kortdurend, aangezien de ouders nauw betrokken worden bij de sessies en thuis de coachende taak overnemen. Zodat jullie weer met vertrouwen en plezier kunnen opvoeden.

Met vriendelijke groeten,
Lotte Bloem