Kindercoaching Zwolle

Maatwerk

Ik help kinderen van 7 t/m 12 jaar oud, die niet lekker in hun vel zitten op een laagdrempelige manier in het hier en nu. Ik geef geen standaard adviezen, maar ga samen met jullie (kind en ouders) op zoek naar wat jullie nodig hebben bij specifieke problemen of situaties. Ik luister goed naar het kind, vaak weten zij zelf de oplossing, al is dat onbewust.

Het is maatwerk wat we samen het beste kunnen afstemmen. Voordat we hiermee starten mogen jullie komen voor een gratis kennismaking waarin ik uitleg wat ik voor jullie kan betekenen.

Werkwijze

Ik gebruik verschillende werkvormen en materialen zoals houten taartpunten ed om de gesprekken simpel en concreet te maken voor de kinderen. Het is bewezen dat zowel ouders als kinderen zich daardoor sneller en makkelijker kunnen inleven en tot een betere oplossing komen.

Oplossingsgericht

Kinderen worden zich eerst bewust van het probleem. Ze ontdekken vervolgens dat ze het graag anders willen aanpakken of komen erachter dat ze nieuwe vaardigheden nodig hebben. Daar hebben ze hun ouders bij nodig. Samen kijken we wat het kind te leren heeft. Vervolgens maken we een stappenplan om daar te komen.

Werkmodel

Het probleem (rood stoplicht) wordt omgezet naar een te behalen doel (groen stoplicht). Aangezien we samen de route uitstippelen naar het te behalen doel, zijn alle partijen gemotiveerd om het een succes te maken. Vervolgens oefenen we in de praktijk en daarna thuis of op school verder. Daardoor begeleid ik jullie maar kortdurend. Ik geef jullie als gezin een steuntje in de rug waardoor jullie verder kunnen. Hierdoor wordt de relatie tussen ouder en kind versterkt en komen jullie weer achter de positieve kracht van jullie kind.

Samengevat

  • Oplossingsgericht: Jullie kind leert nieuwe vaardigheden. Met deze nieuwe focus leren ze zelf met het probleem omgaan en zal het steeds minder vaak voorkomen.
  • Ik luister goed naar het kind, vaak weten zij zelf de oplossing, al is dat onbewust. 
  • Door te kijken naar hun behoefte, erkenning te geven en hun talenten tot bloei laten komen, ontstaat bewustwording. Dit zorgt voor motivatie om de problemen los te laten en nieuwe vaardigheden te leren.
  • Maatwerk afgestemd op jullie kind maar ook op jullie als ouders. Jullie kind heeft steun van jullie als ouders nodig om het doel met succes te behalen.
  • Kortdurend, 3 tot 5 sessies, waarin ouders de coachende taak overnemen. Zodat jullie weer met vertrouwen en plezier kunnen opvoeden.