Skip to content

Stukje uit de nieuwsbrief van Connect Logopedie; opvoeding & blokkades

Wat kan het opvoeden van kinderen mooi zijn! Als alles lekker loopt en het kind zich fijn ontwikkelt. Maar soms ook zo ingewikkeld..
Als ouder zit je soms met je handen in het haar.. Je bent niet de enige en ik kan je helpen!
Ik help jullie graag als het even niet fijn loopt. Je kind zit niet lekker in zijn vel en heeft moeite met het reguleren van zijn emoties op een handige manier. Dat kan thuis of op school zijn. Dit kan zich uitten door overweldigende emoties zoals: angst, boosheid, woedeaanvallen, leerproblemen of sombere kinderen die nergens zin in hebben. Kinderen kunnen vaak nog geen woorden geven aan alle emoties.

Lees verder

Tijd voor de ‘leuke dingen pot’

De vakantie staat weer voor de deur. Voor veel mensen een mooi moment om extra tijd voor je kinderen en gezin vrij te maken. Normaal jaag je van het een naar het ander en is de balans in je gezin soms ver te zoeken. Je wordt zo opgeslokt in alles, dat je soms meer aandacht hebt voor je telefoon dan voor je kind of man die net iets belangrijks tegen je wil zeggen.

Een van de belangrijkste opvoedtaken die wij hebben is vrije tijd en plezier!

Lees verder

Heb jij ook last van een verstopte knikkerbaan?

Komt je kind niet of moeilijk verder in de ontwikkeling?
Dit kan komen door een blokkade met verschillende oorzaken.
De klepjes in hun hoofd gaan dicht en ze zijn niet meer ontvankelijk voor nieuwe informatie.
Door te kijken naar

Lees verder

unieke vrouw Lotte Bloem – Waardevol en Uniek

Vandaag staat de liefdevolle en fijngevoelige vrouw Lotte Bloem in de schijnwerpers. Als kindercoach helpt zij kinderen bij hun angsten, boosheid en verdriet, door hun talenten in te zetten en nieuwe vaardigheden aan te leren om zo weer te kunnen stralen.

Lees verder

Bang voor vreemden in het donker..

Angst is soms zo ongrijpbaar. Je kind is bang in het donker, je probeert hem te troosten en vertelt dat het wel goed komt. Toch helpt dit niet tegen angst.
Je gooit als het ware lieve woordjes in een bodemloze put. Want je kind denkt.. Lief dat papa of mama zegt dat het wel goed komt, maar als het echt donker is en ik alleen in mijn bed ligt voelt het niet goed en ben ik erg bang…
Je kan je kind wel helpen met een stevig fundament te maken in hun angst. Dit doe je door vragen te stellen als:

Lees verder

10 tips voor een ontspannen start van de dag

10 tips voor een ontspannen start van de dag Ik druk nog een keer op snooze.. Toch nog maar douchen anders zit mijn haar niet goed. Vervolgens loop ik de hele ochtend te vliegen en te rennen. De kinderen hebben een vreemde kledingcombinatie aan, ik moet ruiken of ze hun tanden wel gepoetst hebben, of…

Lees verder
Scroll To Top